Türkçe Eğitimi Ana Bilim Dalı’ndan ‘Türkü Hikâyeleri’

Türkçe Eğitimi Ana Bilim Dalı öğrencileri türkü hikâyeleri ile sahnedeydi. Eğitim Fakültesi Mavi Salon’da yapılan programda türkülerin hikâyeleri anlatıldı ve türkü şöleni yaşandı. Danışmanlığını Türkçe Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Fulya TOPÇUOĞLU ÜNAL , seslendirmeleri ise ana bilim dalı öğrencileri yaptı. Öğrencilerden Kamile KEMAL ‘Kütahya’nın Pınarları’, İnayet Esra YILMAZ ‘Geceler Yârim Oldu’, Şafia IŞILDAK ‘Çarşambayı Sel Aldı’, Mehmet Ali TÜRKEL ‘Uyan Sunam Uyan’, Lale HALİLOĞLU ‘Elif Dedim’ türkülerinin hikâyelerini anlattı. Büyük ilgi gören program seyircilere keyif dolu anlar yaşattı. Öğrencilere belge takdimi ile biten programa Eğitim Fakültesi öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Ezgi Esra DENİZ

Elif KURT