Mustafa Çokay’ın Devlet İdeali: Tarihsel Hafıza ve Süreklilik” Konulu Uluslararası Konferans

Fakültemiz Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümü, Sosyal Bilgiler Eğitimi Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. V.Sefa Fuat HEKİMOĞLU tarafından Kazakistan Cumhuriyeti Kızılorda vilayetinde Korkut Ata Üniversitesi'nin düzenlediği “Mustafa ÇOKAY’ın Devlet İdeali: Tarihsel Hafıza ve Süreklilik” konulu uluslararası konferansta “1930’lu yıllarda Japonya,Çin ve Doğu Türkistan hakkında Mustafa ÇOKAY’ın Görüşleri “ başlıklı sunum yapıldı. Konferansa Türkiye, Kazakistan ve Özbekistan’dan çok sayıda bilim insanı katıldı. Şehirde Mustafa ÇOKAY’ın heykeli ve doğduğu köy olan Narşokı’da ÇOKAY’ın anısına bir anıt açılışı yapıldı.

Konferans sonrası Korkut Ata Üniversitesi öğretim üyesi ve öğrencileri ile ilmi görüşmeler yapıldı.