Erasmus Ka171 Personel Hareketliliği Kapsamında Khazar Üniversitesinde Eğitim Verme Etkinliği

Eğitim Fakültesi öğretim üyelerimiz Prof. Dr. Baykal BİÇER ve Doç. Dr. Hafize ER TÜRKÜRESİN 22/01/2024 -26/01/2024 tarihleri arasında Erasmus KA171 2022 Personel Eğitim Verme Hareketliliği kapsamında Azerbaycan’ın Bakü kentinde bulunan Khazar Üniversitesine eğitim verme hareketliliği gerçekleştirdi. Eğitim verme hareketliliği sürecinde ilk olarak Dumlupınar Üniversitesi ve Kütahya hakkında bilgilendirmede bulundular. Sonrasında Khazar Üniversitesi öğretim üyeleri ile Azerbaycan ve Türkiye’deki eğitim sistemleri hakkında çeşitli değerlendirmelerde bulundular. Program Koordinatörü olan Arzu BALADAN rehberliğinde Khazar üniversitesini gezen öğretim üyelerimiz üniversitenin imkânları hakkında bilgiler aldıktan sonra kendi alanlarıyla ilgili çeşitli konularda dersler vererek, üniversite personeli ve doktora öğrencileri ile atölye çalışması gerçekleştirdiler. Bunların yanında program koordinatörü Arzu BALADAN rehberliğinde Azerbaycan’ın önemli turistik merkezlerinden biri olan Ateşgah Tapınağını ve Dr. Leyla ALİYEVA rehberliğinde ülkenin en köklü okullarından biri olan Azerbaycan Devlet Güzel Sanatlar Akademisi’ni ve müzesini ziyaret ettiler.