Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı

Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı 

Dumlupınar Üniversitesi, Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalının amacı sahip olduğu temel alan ve meslek bilgisiyle kendini geliştirebilen, çocuklara yönelik olumlu tutum ve davranışlara sahip, toplum ve çevre sorunlarına duyarlı, mesleğini etik kurallar çerçevesinde icra eden, ülkemizin ve çağdaş dünyanın ihtiyaçlarına uygun nitelikte, özgüveni yüksek,okul öncesi eğitim kurumlarında görev yapacak öğretmenleri yetiştirmektir.

Okul Öncesi Öğretmenliği Lisans Programı mezunları "Okul Öncesi Öğretmeni" unvanı ile Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı resmi ve özel eğitim kurumlarına öğretmeni olarak atanabilmektedirler. Lisans mezunları, yurtiçi ve yurtdışında yine okul öncesi dönem çocuklarına hizmet veren özel eğitim kurumlarında görev yapabilmektedir.

Okul Öncesi Öğretmenliği Lisans Programı 4 yıllık bir programdır. Öğrenciler bu programı Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı bünyesinde açılan ve program kapsamında zorunlu veya seçmeli olarak kabul edilen dersleri alarak tamamlayabilirler. Program kapsamında öğrenciler 240 AKTS almak zorundadır.

Son Güncelleme Tarihi: 19 Eylül 2018, Çarşamba