Bilim ve Eğitimde Matematik Semineri

Bilim ve Eğitimde Matematik Semineri

 

Fakültemizde Matematik, Bilim ve Eğitim Topluluğumuz tarafından 14 Mart Pi Gününde Bilim ve Eğitimde Matematik Semineri düzenlendi.

Eğitim Fakültemizde, Matematik, Bilim ve Eğitim Topluluğumuz (MBET) tarafından bu sene ilki düzenlenen, Bilim ve Eğitimde Matematik Semineri 14.03.2024 tarihinde gerçekleşti. Etkinliğin açılış konuşmasını Matematik Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı ve MBET topluluk danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Seçil Yemen Karpuzcu yaptı. Doç. Dr. Ümit Ziya Savcı, Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Oğuz ve Akıl ve Zekâ Oyunları İl Formatörü Öğretmen Sevda Gövez etkinlikte konuşmacı olarak yer aldılar. Doç. Dr. Ümit Ziya Savcı “Matematiğin kısa tarihi ve Öklid olmayan Geometriler” üzerine ve Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Oğuz “Her yerde ve her şeyde matematik” başlığı ile Pi sayısı odağında konuşmalarını yaptılar. Sevda Gövez “Eğitimde akıl ve zekâ oyunları uygulamaları” konuşması ile akıl ve zekâ oyunları üzerine tanıtıcı uygulamalar gerçekleştirdi.

Etkinliğe Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fulya Topçuoğlu Ünal, Dekan Yardımcılar Doç. Dr. Murat Bartan ve Dr. Öğr. Üyesi Handan Kılıç Şahin, üniversitemiz akademik personelleri ve öğrencileri katıldılar. Konuşmaların ardından Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fulya Topçuoğlu Ünal ve Dr. Öğr. Üyesi Seçil Yemen Karpuzcu tarafından konuşmacılara altın anahtar takdim edildi.

Son Güncelleme Tarihi: 18 Mart 2024, Pazartesi