Fakültemizde “Öğretmenlik Mefkûremiz ve Geleceğin Eğitimcileri Konferansı“

Fakültemizde “Öğretmenlik Mefkûremiz ve Geleceğin Eğitimcileri Konferansı“

Fakültemiz Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman KIZILTOPRAK’ın moderatörlüğünde Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Dr. Nazif YILMAZ’ın konuşmacı olarak katıldığı "Öğretmenlik Mefkûremiz ve Geleceğin Eğitimcileri" başlıklı konferansa ev sahipliği yaptı.

Fakültemiz Mehmet Âkif Ersoy Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinliğe Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Dr. Nazif YILMAZ’ın yanı sıra Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman KIZILTOPRAK, Rektör Yardımcılarımız Prof Dr. Mustafa Arif ÖZGÜR ve Prof. Dr. Ayhan KAHRAMAN, dekanlarımız, akademik ve idari personelimiz ile çok sayıda öğrencilerimiz katıldı.

Etkinliğin açılışında konuşma yapan Prof. Dr. Süleyman KIZILTOPRAK, "Değerli meslektaşlarım sevgili öğrenciler, hepiniz etkinliğimize hoş geldiniz. Bugün önemli bir panele ev sahipliği yapmanın ve kıymetli bir konuğu ağırlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. İnanıyorum ki, bugün burada her biri birer öğretmen adayı olan öğrencilerimiz, bakan yardımcımızın engin tecrübelerinden faydalanarak geleceğe ve mesleklerine daha sağlam adımlarla ulaşacaklardır. Öğrencilerimiz edindikleri bilgilerle gelecek nesilleri daha başarılı kılma hedefiyle ülkemizin eğitim sistemini daha da ileriye taşıyarak toplumsal dönüşüme liderlik edeceklerdir. Eğitim fakültemizden mezun olan öğrencilerimiz gelecek nesillerin inşasında kilit rol oynamaktadır. Eğitim sistemimizin temel taşı öğretmenlerimizdir. Bu vesileyle bu panelde kıymetli bilgilerini bizlerle paylaştığı için Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Dr. Nazif YILMAZ’a teşekkür ediyor, yararlı bir panel olmasını diliyorum" dedi.

"TOPLUMUN İDEALİ, İDEALİ OLAN ÖĞRETMENLE OLUŞTURULABİLİR"

Rektörümüzün ardından sözlerine başlayan Dr. Nazif YILMAZ "Saygıdeğer protokol, kıymetli hocalar, İstikbalimizin aziz meslektaşları, hepiniz hoş geldiniz. Öğretmenlik, benim için çok ideal bir meslektir. Meslekten ziyade, hayatımın en önemli amaçları arasında yer almaktadır. Hayatın akışında, ideallerimizle varız. İnsanların değeri, idealleri kadar olur. İdeallerinizin kapsadığı alan, hayat tarzınızı oluşturur. Bizim için ruh neyse milletler için de ideal odur. Ideali olmayan bir toplumun var olması mümkün değildir. Kur'an-ı Kerim, ideallerimizi oluşturan ana kitabımızdır. İdeal, bir insanda varsa, o insanı hem azimli hem irade sahibi yapar. Ideali olmayan bir devletin medeniyet inşa edip ayakta kalması mümkün değildir. Bizim idealemiz önce adalet, sonra iyilik, sonra şefkat ve merhamet. İdeal, toplumumuzda ideali olan öğretmenlerle oluşturulabilir. Bu nedenle öğretmenlerin kariyer planlaması yapmaları gerekir. İlk öğretmenler, peygamberlerdir. Bilgiyi ve tecrübeyi aktarmak, onu yeni nesillerimizde yaşatmak öğretmenlerimiz için çok anlamlıdır.

İdeal ile ilgili olarak geçmişe baktığımızda, gönül dünyamızda yer eden isimler günümüze ışık tutmaktadırlar. Öğretmenleri üçe ayırabiliriz; unutamadıklarımız, unutmadıklarımız, hatırlayamadıklarımız. Bilgili insan yetişiyor ama dava insanı kolay kolay yetişmiyor. Dava insanı, idealin muallimi olanıdır. Ulaşmak istediğimiz hedef değil, o hedefe kamçılayan bir uğraştır. Idealizden yoksun olmak, tükenmişlik sendromundan kaynaklanır. Muallim öğreten demektir. Bilen insanla öğreten insan nasıl farklıysa, âlim insanla muallim insan da farklıdır. Bir insan çok şey bilebilir ancak çok iyi öğretemeyebilir. Bir öğretmenin alanında iyi olması gerekir ki, o alanın en iyisi olması mesleki yeterlilikle olur. Muallimlik vasfına sahip olmalı, genel iletişim becerilerine sahip ve güçlü olmalıdır. Güler yüzlü ve enerjili olmalıdır, bunun yanında lojistik imkânları teknolojiyi iyi kullanmalıdır." ifadelerini kullandı.

Etkinliğin sonunda Prof. Dr. KIZILTOPRAK, Dr. YILMAZ’a günün anısına hediye takdiminde bulundu.

Son Güncelleme Tarihi: 14 Mart 2024, Perşembe