Fakültemizde Öğretmen Okullarının Kuruluş Yıl Dönümü Kutlandı

Fakültemizde Öğretmen Okullarının Kuruluş Yıl Dönümü Kutlandı

Fakültemizde ÖÄŸretmen Okullarının 176. kuruluÅŸ yıl dönümü için kutlama töreni ve panel düzenlendi.

Mehmet Akif Ersoy Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinliÄŸe, Dekanımız Prof. Dr. Fulya TopçuoÄŸlu Ünal, akademik ve idari personelimiz ile öÄŸrencilerimiz katıldı.

Programın açılış konuÅŸmasını fakültemizin kuruluÅŸu ve yönetiminde önemli roller yürütmüÅŸ Prof. Dr. Aytunga OÄŸuz’un yaptı. 16 Mart 1848'de Dârülmuallimîn adıyla açılan ÖÄŸretmen Okulları'nın geçmiÅŸten günümüze uzanan öyküsünü katılımcılarla paylaÅŸarak öÄŸretmenliÄŸin ve öÄŸretmen yetiÅŸtirmenin önemine deÄŸinen Prof. Dr. OÄŸuz, 1974 yılında öÄŸretmen okulundan mezun olmadan önce yazdığı 'ÖÄŸretmen' ÅŸiirini öÄŸrencilerimizle paylaÅŸtı.

EtkinliÄŸin Doç. Dr. Bünyamin Han'ın moderatörlüÄŸünde düzenlenen panel bölümünde öÄŸrencilerimizden Abdullah Toprak 'ÖÄŸretmen Okullarının KuruluÅŸu ve Önemi', Seher Demir 'ÖÄŸretmenlik MesleÄŸinin GeleceÄŸi' ve Sümeyye Özkılıç 'ÖÄŸretmen Olmak' baÅŸlıklı sunumlarını gerçekleÅŸtirdiler.

Program, Türkçe ÖÄŸretmenliÄŸi öÄŸrencimiz Yusuf Saltan’ın piyano dinletisine Fen Bilgisi ÖÄŸretmenliÄŸi öÄŸrencimiz Ahmet Eren Öztürk'ün de ÅŸarkısıyla eÅŸlik ettiÄŸi bölümün ardından DPÜ Halk Dansları ekibinin dans gösterisiyle sona erdi.

Son Güncelleme Tarihi: 19 Mart 2024, Salı