Fakültemizde Türk’ün ÖZÜ Âkif’in Sözü Konferansı ve İstiklal Marşı Okuma Yarışması Final Töreni Gerçekleştirildi.

Fakültemizde Türk’ün ÖZÜ Âkif’in Sözü Konferansı ve İstiklal Marşı Okuma Yarışması Final Töreni Gerçekleştirildi.

Mehmet Âkif Ersoy’un hayatı ve eserleri, İstiklal Marşı’nın yazım süreci Fakültemizde düzenlenen Türk’ün Özü Âkif’in Sözü başlıklı konferansta ele alındı.

Fakültemizde İstiklal Marşı'nın kabulünün 103. yıl dönümü dolayısıyla Türk'ün Özü Âkif'in Sözü başlıklı konferans düzenlendi.

Fakültemiz Mehmet Âkif Ersoy Salonu'nda gerçekleştirilen konferansa Rektör Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Dekanımız Prof. Dr. Fulya Topçuoğlu Ünal, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Konferansın öncesinde Fakültemiz Türkçe ve Sosyal Bilimler EğitimiBölümü Türkçe Eğitimi Ana Bilim Dalı tarafından düzenlenen İstiklal Marşı Okuma Yarışmasında finale kalan öğrencilerimiz katılımcılar karşısında son performanslarını sergiledi.

Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, konferansın açılışında yaptığı konuşmada İstiklal Marşı'nın Türk milleti için önemini vurguladı. Marşın, Kurtuluş Savaşı sırasında bağımsızlık düşüncesini alevlendirdiğini ve Kurtuluş Savaşındaki zaferin anahtarlarından biri olduğunu ifade eden Prof. Dr. Kızıltoprak, konuşmasının sonunda şiirlerinden örnekler okuduğu Mehmet Âkif Ersoy'u rahmetle andı.

Konferansın konuşmacısı olan Ankara Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Nurullah Çetin ise Mehmet Âkif Ersoy'un hayatı ve eserlerinden, Türk edebiyatındaki yerinden ve İstiklal Marşı yazım sürecinden bahsetti. Çetin, Ersoy'un millî bilincinen güçlü seslerinden biri olduğunu ve İstiklal Marşı'nın Millî Mücadele ruhunu en iyi şekilde yansıtan bir eser olduğunu kaydetti.

İSTİKLAL MARŞI OKUMA YARIŞMASINDA KAZANANLAR AÇIKLANDI

Prof. Dr. Çetin'e hediye sunulmasının ardından İstiklal Marşı Okuma Yarışması'nda dereceye giren öğrencilerimizin de isimleri açıklandı.

Dilara Uçak'ın birinci olduğu yarışmada Mehmet İlker Önder ikinci, Ayşe Nur Kazan ise üçüncü oldu. Yarışmada dördüncülüğü Zana Ramazan, beşinciliği ise Hacer Kıvrak kazandı.

Öğrencilerimiz ödüllerini protokol üyelerinden teslim aldılar.

Son Güncelleme Tarihi: 14 Mart 2024, Perşembe