Fakültemizde Matematik Tarihine Yolculuk Etkinliği

Fakültemizde Matematik Tarihine Yolculuk Etkinliği

 Fakültemizde Matematik, Bilim ve Eğitim Topluluğumuz tarafından ilkokul öğrencilerine yönelik Matematik Tarihine Yolculuk-3 başlıklı etkinlik düzenlendi.

   Eğitim Fakültemizde Matematik, Bilim ve Eğitim Topluluğumuz tarafından bu yıl 3. kez düzenlenen ve Topluluk Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Seçil Yemen Karpuzcu'nun yürüttüğü Matematik Tarihi dersi kapsamında geliştirilen ve 11 farklı öğrenme istasyonunu içeren etkinlik, Kütahya il merkezindeki farklı ortaokullardan gelen 100'ün üstünde öğrenciye İlköğretim Matematik Öğretmenliği 1. sınıf öğrencileri eşliğinde uygulandı. Bölümün 2., 3. ve 4. sınıf öğrencileri ile akademisyenlerimiz de etkinlikte 1. sınıf öğrencilerimize yardım ederek etkinliğin konuk öğrencilerimizin ilgisini daha çok nasıl çekebileceği konusunda anlatımlarda bulundular.

Katılımcı okulların öğretmenleri etkinliklerden çok memnun kaldıklarını, öğrencilerinin merakla ve eğlenerek çalıştıklarını ifade ederek öğrencilerimize ve öğretim üyelerimize teşekkürlerini sundular. Etkinliğe katılan ortaokul öğrencileri ile yapılan sohbette ise öğrenciler matematiğe karşı meraklarının ve ilgilerinin arttığını söylediler.  

Dekanımız Prof. Dr. Fulya Topçuoğlu Ünal, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Murat Bartan ve Dr. Öğr. Üyesi Handan Kılıç Şahin ve Kütahya İl Millî Eğitim Şube Müdürü Mustafa Topuz etkinliği ziyaret ederek tüm etkinlik uygulamalarına katıldılar. Şube Müdürü Mustafa Topuz, Prof. Dr. Fulya Topçuoğlu Ünal'a Dr. Öğr. Üyesi Seçil Yemen Karpuzcu’ya ve öğrencilerimize tebriklerini iletti ve etkinliğin daha çok okulu kapsayacak biçimde genişletilmesi konusunda akademisyenlerimizle görüş alışverişinde bulundu.

Son Güncelleme Tarihi: 14 Mart 2024, Perşembe