Çocuk Ünversitesi DPÜ Eğitim Fakültesinde İlk Dersine Başladı

Çocuk Ünversitesi DPÜ Eğitim Fakültesinde İlk Dersine Başladı

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Eğitim Fakültesinin yürütücülüğünde hayata geçen DPÜ Çocuk Üniversitesi için açılış töreni düzenlendi.

 

DPÜ Çocuk Üniversitesi, düzenlenen törenle açıldı.

Eğitim Fakültemizde düzenlenen açılış törenine Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, rektör yardımcımız Prof. Dr. Özer Aydın, Eğitim Fakültemizin Dekanı Prof. Dr. Fulya Topçuoğlu Ünal, Genel Sekreterimiz Yusuf Çetin, akademik ve idari personelimiz, DPÜ Çocuk Üniversitesinde eğitim alacak olan öğrenciler ve velileri katıldı.

Törende ilk konuşmayı yapan Prof. Dr. Fulya Topçuoğlu Ünal, katılımcıları selamlayarak başladığı konuşmasında şunları söyledi:

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Çocuk Üniversitesi, çocuklara üniversite ile etkileşim içerisinde, yaparak, yaşayarak ve eğlenerek bilimsel ve eleştirel düşünme, yaratıcı olma, sorgulama, merak duyma, sorun çözme gibi temel yaşam becerilerini kazandırmak amacıyla Sayın rektörümüzün destekleriyle kuruldu.

Bu projede yer alan 20 öğrenci, üniversitemize yapılan 118 başvuru arasından 7 kişilik kurulun kararıyla belirlendi. Çocukların erken yaşta bilimin ve sanatın eğlenceli tarafıyla tanışmalarına olanak sağlayacak olan Çocuk Üniversitemizde, üç hafta boyunca alanında en iddialı öğretim elemanları tarafından 19 ayrı ders verilecek. Salıdan cumaya kadar her gün 14.00-17.00 saatleri arası üçer saat olmak üzere işlenecek derslerde öğrenciler, bilim, sanat, spor ve genel kültür ana kategorilerinden seçilen derslerle eğitim alacak.

DPÜ Çocuk Üniversitesinin hayata geçmesi sürecinde büyük çaba gösteren Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak hocamıza, Eğitim Fakültemiz ve Sürekli Eğitim Merkezimizin kıymetli yöneticileri ve çalışanlarına, bu proje kapsamında ders verecek olan öğretim üyelerimize, kıymetli velilerimize ve bugünümüzü şenlendiren sevgili öğrencilerimize teşekkür ederim.

PROF. DR. KIZILTOPRAK: BU PROJEYLE ÇOCUKLARIMIZIN HAYALLERİNE ORTAK OLMAK İSTİYORUZ

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Kütahyamızdaki ilk çocuk üniversitemizin açılış programına hoş geldiniz sefalar getirdiniz" diyerek başladığı konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

Amacımız çok basit sevgili arkadaşlar. Çok değerli bir ismimiz var. Amacımız bu değerli ismin bize yüklediği misyonu yerine getirmek. Bizim ismimiz Dumlupınar. Biz Dumlupınar Zaferi'nden adını alan bir üniversite olarak cumhuriyetin tüm kazanımlarına Türk milletinin tarih boyunca edindiği bütün medeniyet değerlerine sahip çıkmayı ve bunları gelecek nesillere aktarmayı kendimize birinci vazife olarak görüyoruz. Bunun için de üniversitemize iyi öğrencileri getirmek istiyoruz. Bizler bu projeyle bugün aramızda olan şehrimizin en kıymetli öğrencilerinin hayallerine ortak olmak istiyoruz. Değerli velilerimize de öğrencilerimizin geleceğini düşünürken bizi tercih etmelerinden dolayı şükranlarımı sunuyorum.

Bizim bu yolda başarılı olacağımıza inancımız tamdır. Duamız, gayretimiz ve bütün mücadelemiz evlatlarımızın mutlu olması, üniversitemizin Türkiyemizde ve dünyada öne çıkması, böylesine güzel iyi öğrencilerle buluşması ve şehrimizin üniversitemizin kalkınmasıdır. Ben bu proje vesilesiyle bütün evlatlarımızı alınlarından öpüyorum. Çocuk Üniversitemizin hayırlı olmasını diliyorum. Katılımınız için teşekkür ediyorum.

Konuşmalarının ardından müzik dinletisinin yapıldığı ve Rektörümüzün proje süresince kullanılacak eğitim materyallerini öğrencilere teslim ettiği törenin ardından DPÜ Çocuk Üniversitesinin ilk dersi tüm katılımcıların yer aldığı salonda başladı.

Son Güncelleme Tarihi: 08 Ağustos 2024, Perşembe