“Sessizlerin Sesi“ Konferansı

“Sessizlerin Sesi“ Konferansı

Fakültemizde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Sessizlerin Sesi etkinliÄŸi düzenlendi.

Mehmet Âkif Ersoy Konferans Salonu'nda Sesimi Duyan var Mı?, Teknofest, FotoÄŸrafçılık ve Sinema, Proje EÄŸitim ve Kültür ile Siyasal DüÅŸünceler topluluklarımız tarafından düzenlenen etkinlikte Dekanımız Prof. Dr. Fulya TOPÇUOÄžLUN ÜNAL, Biyonik Kulaklı Ä°ÅŸitme Engelliler DerneÄŸi BaÅŸkanı Nimet SARIKAYA, akademisyenlerden Dr. ÖÄŸr. Üyesi Ali Samet ÖNGEN ve ÖÄŸr. Gör. Osman AÇAR konuÅŸmacı olarak yer aldı.

Açılış konuÅŸmasını Prof. Dr. Fulya TOPÇUOÄžLU ÜNAL'ın yaptığı etkinlikte Nimet SARIKAYA, baÅŸkanı olduÄŸu Biyonik Kulaklı Ä°ÅŸitme Engelliler DerneÄŸinin kuruluÅŸ sürecinde ve sonrasında karşılaÅŸtığı zorlukları ve bugün yürüttükleri faaliyetleri katılımcılarla paylaÅŸtı. Dr. ÖÄŸr. Üyesi Ali Samet ÖNGEM, DPÜ TEKNOFEST takımlarının iÅŸitme engelli bireyler için hazırladığı proje hakkında bilgiler aktardı. ÖÄŸr. Gör. Osman AÇAR ise danışmanı olduÄŸu Sesimi Duyan Var Mı? TopluluÄŸunun faaliyetleri hakkında bilgilendirmede bulundu.

Protokol konuÅŸmalarının ardından katılımcılara iÅŸtitme engelli bireyler arasında yaygın olan ve el-göz koordinasyonunu saÄŸlayan hemsbol sporunun tanıtımı yapıldı.

EtkinliÄŸin sonunda konuÅŸmacılara günün anısına hediye takdiminde bulunuldu.

Son Güncelleme Tarihi: 14 Mart 2024, Perşembe