DPÜ Çocuk Üniversitesi İlk Mezunlarını Verdi

DPÜ Çocuk Üniversitesi İlk Mezunlarını Verdi

Kütahya’da ilk kez gerçekleştirilen DPÜ Çocuk Üniversitesi, düzenlenen mezuniyet töreni ile tamamlandı.

 

DPÜ Çocuk Üniversitesi için mezuniyet töreni düzenlendi.

Eğitim Fakültemizin Mehmet Âkif Ersoy Konferans Salonu'nda gerçekleşen törene Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Kütahya Belediye Başkan Yardımcısı Haşim Ertekin, Eğitim Fakültemizin Dekanı Prof. Dr. Metin Demir, Kütahya İl Millî Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, akademik ve idari personelimiz, DPÜ Çocuk Üniversitesinin öğrencileri ve veliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende ilk konuşmayı yapan proje yürütücüsü öğretim üyemiz Prof. Dr. Fulya Topçuoğlu Ünal, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

Bugün heyecanımızla birleşen mutluluğumuzu paylaşmak için bir aradayız. Bilimle kültürü, sanatla sporu birlikte harmanladığımız bu özel programımız bugün kep töreni ile son buluyor. Gururlu ve mutlu bu günü birlikte anılarımıza kazıyacağız. Birbirinden özel ve kıymetli ilkokul 3. ve 4. sınıfı bitiren 20 öğrencimizle çıktığımız bu yolda çok güçlü bir ekiple birlikte yürüdük.

Her güçlü kadronun, güçlü bir liderle başarıya ulaşacağını kaydeden Prof. Dr. Fulya Topçuoğlu Ünal, Kütahya'daki ilk çocuk üniversitesinin hayata geçmesini sağlayan Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak ile proje kapsamında görev alan tüm akademisyen ve idareciler ile isimlerini tek tek okuduğu öğrencilerimize teşekkür etti.

Prof. Dr. Ünal, sözlerini "İlk çocuk üniversitemiz mezunları şehrimize ve üniversitemize hayırlı olsun. Üniversiteye ilk adımları gibi yıllar sonra son adımları da mutlulukla dolsun. Teşekkür eder, saygılar sunarım" diyerek tamamladı.

PROF. DR. KIZILTOPRAK: PROJEMİZİ BÜYÜK BİR BAŞARIYLA TAMAMLADIĞIMIZI GÖRÜYORUZ
Prof. Dr. Ünal'ın ardından kürsüye gelen Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, katılımcılara şu sözlerle hitap etti:

Bizler geleceğimizi çocuklarımıza emanet edeceğiz. Veliler ve öğretmenler olarak çocuklarımıza ne verirsek onu alacağımızı da iyi biliyoruz. Bu proje boyunca dekanımız, değerli öğretim üyesi arkadaşlarımız ve üniversitemizdeki birbirinden farklı alanlarda görev yapan akademik kadromuzla, Kütahya'da ilk kez gerçekleştirilen bir hizmet sunduk. Ben inanıyorum ki, 8 yıl sonra bu öğrencilerimizin birçoğu bizim üniversitemizi tercih edecek ve 12 yıl sonra belki bu öğrencilerimizden bazıları bizim akademik kadromuza katılacaklar.

Bu projeyi arkadaşlarımla paylaştığımda istişareler yaptık. Bu projeyi en güzel şekilde hayata geçirecek kişi konusunda Prof. Dr. Fulya Topçuoğlu Ünal üzerinde görüş birliğine vardık. Büyük bir memnuniyetle görüyoruz ki, bugün çok başarılı bir netice aldık. Gerek yakında başlayacak öğretim yılı içinde, gerekse gelecek yılın yaz döneminde yeni projeleri hayata geçirmek için çalışmalarımızı uzun süredir devam ettiriyoruz. Projeye katkı sunan tüm çalışma arkadaşlarıma, kıymetli öğrencilerimize ve velilerimize teşekkür ediyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum.

Protokol konuşmalarının ardından DPÜ Çocuk Üniversitesinin faaliyetleri boyunca çekilen videolar katılımlara sunuldu.

Öğrenci ve velilerin dilekleri sunmasının ardından tören, öğrencilere katılım belgelerinin sunulması ve kep atma töreni ile sona erdi.

Son Güncelleme Tarihi: 17 Ağustos 2024, Cumartesi