Eğitim Fakültemiz Türkçe Öğretmenliğinden Kpss‘de Türkiye Derecesi

Mezunumuz Esra DEMİRTOP’dan Öğrencilerimize Öneriler

Fakültemizden 2015 yılında mezun olan Esra DEMİRTOP, bu yıl düzenlenen KPSS’de Türkçe Öğretmenliği alanında elde ettiği Türkiye 9.’luğu başarısının sırrını öğrencilerimiz için paylaştı.

Mezunumuz Esra DEMİRTOP, öğrencilerimize kariyerlerine ilişkin önerilerde bulundu.

2021 Kamu Personel Seçme Sınavı’nda (KPSS) Türkçe Öğretmenliği alanında Türkiye 9.’su olan Esra DEMİRTOP, Kütahya Dumlupınar Üniversitesinde alanında yetkin akademisyenlerimizden aldığı eğitimin elde ettiği başarıda en önemli payı olduğunu vurguladı.

Başarısının sırlarını fakültemize açıklayan DEMİRTOP, düşüncelerini şöyle ifade etti:

2015 yılında Dumlupınar Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nden başarıyla mezun oldum. Farklı sektörlerde çalışma deneyimim ardından 2019 yılında KPSS'ye hazırlanmaya karar verdim. Bir yıllık verdiğim emeğin ardından alanım olan Türkçe Öğretmenliği'nde 9. oldum. Bu süreçte öncelikle fark ettiğim şeylerden biri aldığınız akademik eğitimin ne denli önemli olduğuydu. Fakültemde gördüğüm dört temel beceri ve alan eğitimine yönelik alanında yetkin hocalarımın katkısını yadsımam mümkün değil. Bu vesileyle başta Prof. Dr. Fulya Topçuoğlu Ünal Hocama ve diğer emeği geçen tüm hocalarıma tekrar teşekkür ediyorum.

“KENDİNİZE İNANMAK BAŞARININ OLMAZSA OLMAZI”

Çalışma stratejilerime gelecek olursak yalnızca KPSS için değil hayatınızın tümünde gireceğiniz tüm sınavlarda ve iş hayatınızda disiplin her zaman başat olmalıdır. Disiplini takip eden sistemli ve programlı çalışmalar, insanı başarıya götüren temel unsurlar hâline geliyor. Ben bu sürece hazırlanmaya karar verdiğim andan itibaren daima bir program dâhilinde ilerledim. Kendinize inanarak yola çıkmak da başarının olmazsa olmaz unsurlarından biri. Beyninizi başarılı olmaya kodlarsanız atacağınız adımlar da bu doğrultuda olmaya başlıyor.

Tüm bunlarla birlikte eğer üniversiteye hazırlık sürecinde iseniz mutlaka akademik kadrosunu inceleyin ve size her anlamda katkı sağlayacağını düşündüğünüz tercihler yapın. Üniversite hayatınız boyunca da yalnızca dersleri geçebilecek kadar çalışmak yerine hayatınızın geri kalanını idame ettireceğiniz mesleğinizi hakkıyla öğrenebilmek adına çalışın. Bu sayede KPSS süreci için de sağlam temeller atmış olacaksınız. İçinize yeşeren umut ışığını hiçbir zaman söndürmeyin. Hakkı verilen hiçbir emeğin ziyan olmayacağı bilinciyle gönülden başarılar diliyorum herkese.

DEMİRTOP, sözlerini kendisine ulaşmak isteyen öğrencilerin KPSS'ye yönelik içerikleri olan osenebusene adlı Youtube kanalı ve @esraogretmeen adlı Instagram adresini kullanabileceklerini belirterek tamamladı.

Son Güncelleme Tarihi: 24 Kasım 2021, Çarşamba