Eğitim Fakültesinde Matematik Tarihinde Yolculuk Etkinliği

Fakültemizde, 16.12.2019 tarihinde, ortaokul öğrencilerine yönelik olarak hazırlanan Matematik Tarihinde Yolculuk etkinliği düzenlendi. Fakülte yönetiminin desteğiyle düzenlenen etkinlik, Eğitim Fakültesi Mavi salonda ve koridorlarında gerçekleşti.

Etkinliği, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Eğitim Fakültesinde, Matematik Tarihi dersi kapsamında, dersi alan İlköğretim Matematik Öğretmenliği 1. ve 4. Sınıf lisans öğrencileri düzenledi. Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü, Matematik Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Seçil Yemen Karpuzcu’nun yürütücülüğünde gerçekleşen etkinlikte, sayılar, cebir ve geometriye dair çeşitli konularda matematik tarihi içerikli etkinlikler yapıldı. Fakültemiz Dekan Vekili Prof. Dr. İrfan Terzi etkinlik sırasında matematik tarihi etkinliklerini inceledi. Prof. Dr. İrfan Terzi, matematik tarihi ve felsefesi ile ilişkili öğretim uygulamalarının önemine değindi ve bu kapsamda etkinliği düzenleyen İlköğretim Matematik Öğretmenliği lisans öğrencilerini tebrik etti.

Etkinliğe, farklı okullardan gelen yedinci ve sekizinci sınıf öğrencilerinin yanı sıra Fakültemizde öğrenim gören lisans öğrencileri de katıldı. Ayrıca etkinliğe katılan ortaokul öğrencileri matematiğe dair çok şey öğrendiklerini ve bir daha böyle bir etkinlik düzenlenirse katılmak istediklerini belirttiler. Bununla beraber, İlköğretim matematik öğretmenliği 1. Sınıf lisans öğrencileri, öğretmenliğe ilk adım attıkları bu sürecin kendilerine çok katkı sağladığını belirttiler. Matematik Eğitimi Ana Bilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Nurgül Düzenli Gökalp, bu etkinliğin, matematik tarihini ezberden öte anlayarak ve matematiği yaşayarak öğrenmeye ortam sağladığını ve hem lisans programı öğrencilerimize hem de ortaokul öğrencilerine unutulmaz bir deneyim yaşattığını ifade ederek tebriklerini sundu.

Son Güncelleme Tarihi: 27 Aralık 2019, Cuma