Çok Şey Yarım Hala Konulu Söyleşi

Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Türkçe ve Sosyal Bilimler Bölümü tarafından yazar Ayşe Sarısayın, ‘‘Babası Behçet Necatigil‘i Anlatıyor, Çok Şey Yarım Hâlâ” konulu söyleşi ve imza günü düzenlendi. Eğitim Fakültesi Mavi Salon’da gerçekleştirilen etkinliğe akademisyen ve öğrenciler büyük ilgi gösterdi.

Türkçe Eğitimi Anabilim Dalı öğretim üyesi Ayşe Derya Eskimen’in soruları doğrultusunda gerçekleştirilen söyleşide yazar Ayşe Sarısayın, babası Behçet Necatigil’in çocukluğundan, gençlik yıllarına, öğretmenlik yıllarından, yaşamının son yıllarına uzanan bilgiler verdi. Söyleşi boyunca Sarısayın’a Behçet Necatigil’in Zonguldak yıllarının anlatıldığı Kelebeğin Rüyası filmine yönelik, Necatigil’in evler şairi olarak anılmasına yönelik çeşitli sorular da yöneltildi. Söyleşide babasına ait “Sevgilerde” şiirini de okuyan Sarısayın, gençlere çeşitli tavsiyelerde de bulundu. “Her şey değişiyor ve zorlaşıyor ama siz kendiniz olun, içinizdeki sesi dileyin, sanattan uzak kalmayın. İnsanlığın tek kurtuluşu sanattır. Resmin sanatın büyüsüne kapıldığınızda sosyal medyaya daha az vakit ayırırsınız.” dedi.

Öğrencilerden gelen diğer pek çok sorunun cevaplandırılmasıyla renklenen söyleşi, yazar Ayşe Sarısayın’ın babasını anlattığı Çok Şey Yarım Hâlâ adlı kitabı imzalamasıyla son buldu.

Sevgilerde

Sevgileri yarınlara bıraktınız

Çekingen, tutuk, saygılı.

Bütün yakınlarınız

Sizi yanlış tanıdı.

Bitmeyen işler yüzünden

(Siz böyle olsun istemezdiniz)

Bir bakış bile yeterken anlatmaya her şeyi

Kalbinizi dolduran duygular

Kalbinizde kaldı.

Siz geniş zamanlar umuyordunuz

Çirkindi dar vakitlerde bir sevgiyi söylemek.

Yılların telâşlarda bu kadar çabuk

Geçeceği aklınıza gelmezdi.

Gizli bahçenizde