Sosyal Bilgiler Eğitimi Anabilim Dalından Empati Yürüyüşü

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Eğitimi Anabilim Dalı öğrencileri, Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında, görme engellilerin yaşadığı zorlukları anlamak için “Empati Yürüyüşü” yaptı.

Kütahya DPÜ Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Eğitimi Anabilim Dalı öğrencileri, Topluma Hizmet Uygulamaları dersi kapsamında, görme engellilerin yaşadığı zorlukları anlamak ve bu zorluklara çözüm üretebilmek için bir farkındalık projesi başlattı. Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Eğitimi Anabilim Dalında görev yapan Prof. Dr. Nurgül Bozkurt, Doç. Dr. Baykal Biçer, Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Sarı ve Dr. Öğr. Üyesi Hafize Er Türküresin danışmanlığında yürütülen projenin uygulama aşamasında öğretmen adayları gözlerine bandaj bağlayıp görme engellilerle birlikte Atatürk meydanından Zafer meydanına kadar yürüdü. Yapılan etkinlik ulusal ve yerel basında büyük yankı uyandırdı. Asıl engelin empati eksikliği olduğunu söyleyen öğrenciler böylelikle 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Görme Engelliler Günü’nde gerçekleştirmiş oldukları farkındalık projesiyle Sosyal Bilgiler Eğitimi Anabilim Dalı öğrencileri ve akademisyenleri Kütahya’da bir ilke imza atmış oldular.

Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasını yapan Sosyal Bilgiler Öğretmenliği 3. sınıf öğrencisi Havva Nur Şahin ise projenin amacını "Gözlerimiz kapalı bir şekilde bastonlarla yürüdük ve onları neler hissettiklerini anlamaya çalıştık. Sosyal Bilgiler öğrencileri olarak onları önemsiyor ve hayatlarını kolaylaştıracak bir dal olmak için uğraşıyoruz. Bu yüzden buraya aklımızla değil yüreğimizle katıldık. Yürüyüşümüzün amacı, sosyal çevrenin engelli kardeşlerimizin ihtiyaçlarını karşılayacak fiziki şartlara kavuşturulmasında farkındalık oluşturmak." sözleriyle özetledi.

Etkinlik sonunda Altı Nokta Körler Derneği Kütahya Şube Başkanı İsmail Barış, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Eğitimi Bölümü öğrencilerine ve bölüm öğretim üyelerine duyarlılıkları sebebiyle teşekkür etti.

Son Güncelleme Tarihi: 13 Kasım 2018, Salı